Wszystkie smaki fermentacji / Flavors of Fermentation (2021) [SEZON 2] | POLSKI LEKTOR
PL.1080i.HDTV.H264-B89
![Wszystkie smaki fermentacji / Flavors of Fermentation (2021) [SEZON 2] PL.1080i.HDTV.H264-B89 | POLSKI LEKTOR](https://i121.fastpic.org/big/2023/0305/db/2733bf97794e97d6effb7f3cf452c0db.jpeg)
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.
PL.1080i.HDTV.H264-B89
![Wszystkie smaki fermentacji / Flavors of Fermentation (2021) [SEZON 2] PL.1080i.HDTV.H264-B89 | POLSKI LEKTOR](https://i121.fastpic.org/big/2023/0305/db/2733bf97794e97d6effb7f3cf452c0db.jpeg)
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.